SÆSONBESTEMT

KUNSTVÆRKSTED

Kunstworkshops er kreative værksteder er for alle over 18 år. Vi arbejder kreativt inden for mange genrer af billedkunsten – med afsæt i årstiderne.

kunstværksted

ET GODT STED AT STARTE

Alle er velkommen til at deltage i vores sæsonbestemte værksteder. Du bliver en del af et lille hold på højst 8, en dygtig underviser og får lært nye kreative teknikker og materialer at kende.

Vinterværksted
Tegnekørekort
Dato: Lørdag d. 24/2 og søndag d. 25/2
Pris: 600,-

Tegning er en magisk proces. Lige så vigtig det er at indlære andre færdigheder så som at læse, at cykle, stå på ski , køre bil , gå på dine ben , er tegnefærdighed opbygget af enkeltfærdigheder, der sammen udgør en færdighed. I dette forløb bliver eleverne kastet ud i et væld af forskellige tegneøvelser. Der bliver fart over feltet, men også tid til at tegne.

Vi bliver undervejs indført i nogle af de mest basale tegnefærdigheder,der senere kan føre til god praksis omkring brug af skitser og det at hengive sig til en proces, der ikke nødvendigvis, har et givet resultat.Vi arbejder med åbne døre og byder den inspiration der kommer undervejs velkommen og vi lære hvordan man faciliterer denne “åbne” arbejdsproces.

Bededagsværksted
Dato: Lørdag d. 28/4 og søndag d. 29/4
Pris: 600,-

I denne weekend ser vi på værker fra kunsthistorien med vægt på krop,farve og komposition i billedet . Der fokuseres på billedernes tema, kolorit og komposition. Ligeledes lytter vi til musik fra en given periode. Vi gennemgår forskellige forskellige øvelser udført i skitsebog og på akvarelpapir hvor vi får kendskab til forskellige tegne- og maleredskaber.Vi får kendskab til farvelære og farvernes virkemidler.

Vi arbejder med kropssprog og udtryk i kropssproget som virkemidler i billeder. Vi lærer om billedkomposition og at arbejde med kalligrafi og tekst i billeder. Det endelige værk er en akvarel i stort format, hvor fortællingen bliver illustreret i ord og billede.

Som forberedelse til projektet skal hver kursist skrive en tekst på ca. 4 – 5 linjer om en oplevelse, der har gjort stort indtryk. Teksterne medbringes.Vi tilbyder hjælp til selvhjælp. Det betyder, at vi hjælper dig i gang og at du altid kan spørge en af vores undervisere hen ad vejen. Men det er vigtigt, at du er indstillet på selv at gøre arbejdet. Alle er velkomne i keramikærkstedet og men det er nødvendigt at booke tid og plads på forhånd.Bededagsværksted fortsat ….

Bededagsværkstedet har fokus på det at tegne, fra almindelige klassiske øvelser, til tegning som du aldrig har prøvet det før.

Vi tager i denne weekend en tur til Glyptokteket. Vi kører fra Glamsbjerg kl. ca. 8 lørdag og er hjemme igen omkring kl. 19. Søndag mødes vi kl 10 – 14.

En introduktion til, hvad det egentlig vil sige at tegne og især, hvis vi siger at ” tegne er at se”. Hvad ser vi rent faktisk og hvordan blander alt muligt sig i vores hjerne. Vi fordyber os og koncentrere os og får afprøvet forskellige tilgange til det at tegne og kendskab til forskellige tegneteknikker. Vi italesætter og øver os på at formulere hvordan vi forholder os til andres og egne billeder. Vi taler om hvad vil det sige at et billede er godt? Hvad vil det sige at et billede balancerer? Hvad vil det sige at være god til at tegne i det hele taget?

Målet er, at vi alle bliver lidt bedre til at tegne og forhåbentlig få mod på at tegne mere efter projektet.

Efterårsværksted
Dato: Lørdag d. 22/9 og søndag d. 23/9
Pris: 600,-DATO

Udvalgte weekender.
Se i beskrivelsen ovenfor.

VARIGHED

Lørdag og søndag.

PRIS

Pris: 600,-
Inkl. materialer og mad.ILDSJÆLD & INDEHAVER

STINE BRØNSERUD ERNST

Uddannet keramiker fra Danmarks Designskole. Har siden 2009 arbejdet som keramiker/designer. Hun udvikler projekter for børn og voksne. Er udøvende kunstner med udstillinger, deltagelse i markeder og egen produktion.